Vanliga Frågor

Vilka betalningssätt godtas?

Vi accepterar betalningar med Klarna faktura (inom Sverige), Visa och MasterCard, American Express.

Var skickas din produkt om jag köper online?

För närvarande skickar vår webbutik inom Sverige, om du befinner dig utanför Sverige, rekommenderar vi att du beställer produkter från den distributör som är baserad i ditt resp land. Men om du är intresserad och beställer direkt från vår webbplats butik kommer vi att betjäna även dig.

Hur lång tid tar det innan jag får min försändelse?

Sverige: 3-5 arbetsdagar.

EU-länder: 5–8 arbetsdagar.

Norge och Schweiz: 6-10 arbetsdagar.

Hongkong, Japan, Sydkorea och Taiwan, Singapore, Vietnam, Thailand, Australien: 12-15 arbetsdagar.

Hur fortskrider och skickas min beställning?

Beställningar skickas normalt inom 2-3 arbetsdagar. Beställningar varken behandlas eller skickas på helgerna. Du får en e-postbekräftelse när din beställning har skickats.

Vad kostar frakten?

Gratis leverans på beställningar över 600 kr. Vid beställning under 800 kr debiteras fraktkostnad enligt följande:

Sverige: 57 SEK.

EU-länder: 100 SEK.

Norge och Schweiz: 100 SEK.

USA, Kanada: 200 SEK.

Hongkong, Japan, Sydkorea och Taiwan, Singapore, Vietnam, Thailand, Australien: 300 SEK.

Kan jag returnera min produkt?

Om du vill returnera en produkt, skicka först ett e-postmeddelande till info@hanna-ong.com inom 14 dagar efter ditt köp i vår onlinebutik. Du bör vänta på vår bekräftelse via e-post innan du skickar tillbaka produkten till oss.

Returerna accepteras endast om produkterna är oanvända och etiketten och originalförpackningen är hela och rena. Återbetalning kommer att göras till kunden när produkten returnerats. De ursprungliga fraktkostnaderna och dina utgifter relaterade till returnerad produkt återbetalas inte.

Hur får jag återbetalningar och hur lång tid tar det att ta tillbaka mina pengar?

Återbetalningar för returnerade produkter görs till kunden så fort produkten returneras. Observera att de ursprungliga fraktkostnaderna och dina utgifter för att returnera produkten till oss inte kommer att återbetalas. Återbetalningar behandlas enligt den ursprungliga betalningsmetoden.

Vad händer om min produkt går sönder eller inte är som min beställning?

Om en produkt skadats eller har tillverkarningsfel eller om vi har levererat fel produkt har du rätt att returnera produkten till oss. Vi kommer att kompensera kostnader relaterade till de returnerade produkterna. Vi kommer att ersätta med en ny produkt, eller om produkten ej är i lager kommer vi att återbetala dig fullt ut. Om du vägrar att ta emot en ersätttningsprodukt återbetalas inte den ursprungliga fraktkostnaden.

Hur rapporterar jag några defekter eller skadade produkter?

Vi rekommenderar att du kontrollerar noggrant direkt efter att du har fått varorna och meddela oss så snart som möjligt genom att skicka oss e-mail med information inklusive produktnamn, skadad kvantitet och bilden av skadad produkt om möjligt, på din information som tillhandahålls, kommer vi att fortsätta ditt fall.

Vad ska jag göra om det blir en oönskad effekt när jag använder dina produkter?

Vi följer EU kosmetikaförordning och Läkemedelsverket. Användning av kosmetiska produkter kan i sällsynta fall orsaka oönskad effekt. Det skulle finnas allvarliga oönskade effekter (SUE) eller icke-allvarlig oönskad effekt (NSUE). Både NSUE och SUE ska rapporteras. Om det är en SUE ska rapporten göras inom 20 dagar efter det att man blivit medveten om bieffekten. Vänligen kontakta oss så snart som möjligt så vi kan hjälpa dig.

För mer information om rapportering av oönskade effekter av kosmetikaprodukter, vänligen gå till webbplatsen: www.lakemedelsverket.se.

Har du fortfarande fråga?

  +46 70-033-9798

  • ✉ info@hanna-ong.com